Makaron ze szparagami i kurczakiem

Składniki:

Podwójna pierś z kurczaka

Pęczek zielonych szparagów

Opakowanie mascarpone

3 ząbki czosnku

Sol, pieprz, ulubione przyprawy

Ugotowany makaron

Przygotowanie:

Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na centymetrowe kawałki. Kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szparagi, posilić i dusić pod przykryciem do miękkości szparagów. Dodać mascarpone i mieszać do utworzenia sosu. Ja na koniec dolewam odrobinę mleka, bo wolę rzadsze sosy. Doprawić do smaku i wyłożyć na ugotowany makaron.

Smacznego!

______________________________________________________________________________

  • Jeżeli spodobał Ci się ten artykuł – udostępnij go dalej.
  • Na fan page’u na facebooku dzieje się dużo więcej i z dużą dawką humoru. Wpadnij do nas!
  • Chcesz porozmawiać z innymi rodzicami bliźniaków, wieloraczków, dzieci „rok po roku”? Zapraszamy do zamkniętej grupy na facebooku!
  • Jeśli chcesz podzielić się swoją historią, opinią, doświadczeniem na łamach portalu, napisz do nas: kontakt@multirodzice.pl
  • Będzie nam miło, jeśli dasz znać znajomym o multiRodzicach. Sharing is caring! 

Nauczycielka języka polskiego w jednej z krakowskich szkół podstawowych. Szczęśliwa żona i mama trzyletniej Anieli oraz rocznego Kajetana. Pasjonatka aranżacji wnętrz w stylu skandynawskim stale zmieniająca wystrój swego domu. Wielbicielka podróży, literatury, filmu oraz szybkich samochodów. Kocia mama wrażliwa na los bezdomnych zwierząt. A także miłośniczka zdrowego jedzenia stale ukrywająca się przed dziećmi z kostką czekolady w ustach.

Skomentuj

Ładowanie