Składniki:
Podwójna pierś z kurczaka
Pęczek zielonych szparagów
Opakowanie mascarpone
3 ząbki czosnku
Sol, pieprz, ulubione przyprawy
Ugotowany makaron
Przygotowanie:
Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na centymetrowe kawałki. Kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szparagi, posilić i dusić pod przykryciem do miękkości szparagów. Dodać mascarpone i mieszać do utworzenia sosu. Ja na koniec dolewam odrobinę mleka, bo wolę rzadsze sosy. Doprawić do smaku i wyłożyć na ugotowany makaron.
Smacznego!
______________________________________________________________________________
- Jeżeli spodobał Ci się ten artykuł – udostępnij go dalej.
- Na fan page’u na facebooku dzieje się dużo więcej i z dużą dawką humoru. Wpadnij do nas!
- Chcesz porozmawiać z innymi rodzicami bliźniaków, wieloraczków, dzieci „rok po roku”? Zapraszamy do zamkniętej grupy na facebooku!
- Jeśli chcesz podzielić się swoją historią, opinią, doświadczeniem na łamach portalu, napisz do nas: kontakt@multirodzice.pl
- Będzie nam miło, jeśli dasz znać znajomym o multiRodzicach. Sharing is caring!
GIPHY App Key not set. Please check settings